joi, 25 septembrie 2008

LA POL OPUS..




Incercam sa nu ramanem indiferenti la atrocitatile care ne inconjoara, insa de cele mai multe ori nu avem de ales.Este evident faptul ca, in genere, imaginile promovate apartin categoriei oamenilor bogati pentru ca cealalta categorie este considerata insignifianta.Eu am ales sa scot la lumina cealalta categorie.
Diferenta este impresionanta....imaginile de mai sus spun totul...
Vulpita si Samburica, caci asa sunt alintati cei doi, reprezinta doua dintre persoanele la care fac referire.
In timp ce ''altii'' nu stiu cum sa mai schimbe designul ''casutei'' lor, acesti oameni nu au parte de niciun moment de liniste.
Vulpita locuieste intr-o casa in care stropiii de ploaie au de mult prioritate in dormitor, si vorbesc de dormitor pentru ca o singura camera exista in acea ''viluta'' si aceea este ocupata de sotia acestuia, imobilizata la pat de cativa ani buni.Acesta munceste zi si noapte pentru a-i satisface capriciile, pentru ca este o persoana foarte irascibila si rautacioasa.Focul, spune Vulpita il face la 48h cand este frig, deoarece are hornul foarte vechi si scoate fum.Casa este foarte darapanata, iar conditiile sunt atat de mizere incat altii nici animalele nu le-ar tine acolo...Totusi traiesc..iar ce ma surprinde cel mai mult este faptul ca el este multumit de viata care o duce si spune ca nu are nevoie de nimic daca este sanatos si poate munci sa-si intretina casa.Dar oare cat o sa mai reziste?
Oricum nimanui nu-i pasa..Atata timp cat pot sa-l exploateze la munca, bogatasii sunt cei mai fericiti..
Samburica, o batranica ajunsa la capatul puterilor, care pleaca la magazin si uita pentru ce, cand ajunge acolo, nu are niciun sprijin...doar profitori care ii cheltuie minuscula pensie pentru un carucior de lemne sau diverse servicii.Desi alunecarile de teren nu aduc fericirea, in cazul acesteia fac o exceptie.A reprezentat momentul prielnic pentru a-i construi o o noua casa.O casa in care locuieste cu cainii pe care ii aduna dupa strada.. A refuzat amenajarea unei bai pentru ca ea nu se spala....mirosul de funingine pe care il emana deseori pur si simplu te doboara...
Si acestea sunt doar cateva exemple..altele sunt mult mai socante..


beatles - let it be
Asculta mai multe audio Muzica »

2 comentarii:

BogdanelBodysk spunea...

super ! spirit de observatie pe modele vii! Subiect 1 zis Samburica si Subiect 2 zis Vulpitza. Indivizii astia isi merita rangul de mascote ale blog-ului!!!!

liberace. spunea...

Ceea ce este cel mai trist este că nu îi ajută nimeni pe acești bătrâni. Și foarte mulți ar putea...